środa, 29 sierpnia 2012

KROKIETY :)











Ciasto: 
-1 litr mleka
-3 jajka
- mąka (osobiście daje "na oko", tak aby ciasto miało konsystencje śmietany)
- sól
- pół szklanki oleju



Farsz:
- 0,5 kg kapusty
- 0,5 kg pieczarek
- 2 duże cebule
- sól, pieprz
- odrobinę oleju


Ciasto : Do miski wlewamy mleko, wbijamy jajka i miksujemy, dodajemy mąkę aż ciasto będzie dosyć gęste, wsypujemy szczypte soli. Miksujemy do momentu aż  będzie gładkie. Wlewamy olej i delikatnie mieszamy.
Na rozgrzaną patelnie wlewamy ciasto. 



Farsz: podsmażamy cebulkę pokrojoną w kostkę. Gdy będzie złotka dodajemy pokrojone pieczarki ( mogą być w kostkę starte na tarce o grubszych oczkach lub jak kto woli). Gdy pieczarki puszczą wodę dodajemy kapustę. Dusimy do momentu aż zmięknie, a woda wyparuje Przyprawiamy.



Na koniec nakładamy farsz na naleśnika i zawijamy, panierujemy w jajku i bułce tartej.












1 komentarz:

  1. Bardzo fajny przepis, pysznie to wygląda :-)
    Zapraszam do mnie :-)
    http://www.mecooks.com

    OdpowiedzUsuń